Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обикновенно чисто черната е минус а тази с шарката е плюса.
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
      Обикновенно чисто черната е минус а тази с шарката е плюса.
      Благодарско
      Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Първоначално публикувано от гадмръсна Покажи съобщение
        здравейте отскоро и аз се сдобих с една алфа (146 1.6 боксер) и тъй като ми е първа кола не съм много на ясно с квото и да е проблема ми че двигателя малко тресе на свободна при 1000 об. но не постоянно а в някакъв интервал се разтриса за малко и после работи нормално после пак се разтриса та мислех да започна като почистя МПХ обаче не мога да го намеря имам тука ръководство за ремонт обаче в него е даден двигател 1.7 (за 1.6 не намерих) на който е отпред на колекторите а на моя двигател няма нищо там така че ако някой може да ми помогне с някакви съвети снимки и тнт ще съм много благодарен

Добре дошла , гадино мръсна!
        Преди да се забъркаш в гадни филми си провери свещите!
        Бас държа, че електродите са се разкрачили!
        Успех във форума!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Добре дошла , гадино мръсна!
          Преди да се забъркаш в гадни филми си провери свещите!
          Бас държа, че електродите са се разкрачили!
          Успех във форума!
          Подобно вибриране/леко тресене на автомобила, се появи при мен точно след като смених маслото (10W60 и на щеката е на max). Та искам да попитам, дали е просто съвпадение на обстоятелствата или наитина причината може да е в повечето налято (поне за мен) масло.
          Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
          Alfa Romeo 156 Arese

Comment

• Няма общо в случая повечето масло.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

• Я кажете, според вас струва ли си, да рискувам със термостат 2-ра употреба. При положение, че казват за него, че работи. Или направо да си купувам нов. Имайте предвид, че съм със силно ограничени финанси.
              sigpic
              145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
                Я кажете, според вас струва ли си, да рискувам със термостат 2-ра употреба. При положение, че казват за него, че работи. Или направо да си купувам нов. Имайте предвид, че съм със силно ограничени финанси.
                То човек като няма финанси, не му остава голям избор Вземи го, извари го в някаква колба, като гледай да го закачиш с някакво въже някъде така че да не опира в дъното и по стените на съда в който го вариш и гледай с термометър какво се случва и дали отваря/затваря плътно.
                А на теб какъв ти е проблема с твоя? Ако е зацепил отворен по-добре карай така докато събереш пари за нов. Иначе винаги имай едно на ум че може кофти термостат и малко невнимание да ти донесе ремонт за хилядарка дори
                Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
                  ...
                  Точно в отворено положение е забил. Явно към нов ще се насоча
                  sigpic
                  145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Някъде продават ли такава гайка с уши?Тази е от шестограмите,които са на дръжката на вратата.
                    Attached Files
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• колеги не знам дали се филмирам ,но ми се струва че колата не върви еднакво само с мен и с още някой,знам че би било логично при положение че тежестта се увеличава но добавената маса е около 8 процента и не мислих че е усезаемо
                      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
                        колеги не знам дали се филмирам ,но ми се струва че колата не върви еднакво само с мен и с още някой,знам че би било логично при положение че тежестта се увеличава но добавената маса е около 8 процента и не мислих че е усезаемо
                        Мдаа.. Повечето време в колата съм само аз, или и приятелката ми най много. 1 път ми се случи да кача 3-ма колеги по около стотина килограма всеки . Имаше огромна разлика в вървежа , че и спирането

EDIT: ААа да попитам.
                        Четох за някакъв смукач дето са включвал при студен двг. Та при каква температура става това? че днес смених термостата и се надявам да ми падне малко разхода
                        sigpic
                        145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Няма смукач при ТС. ЕКУ-то си преценява по данните от всички датчици колко гориво, въздух и т.н. да подава, управлява моторчето на празен ход и т.н. и т.н.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

• Значи когато двг-то е студено еку-то отчита това и подава повече гориво? И Понеже с тоя новия термостат стрелката заковава 1 идея под 80 градуса, исках да разбера при тази температура, ще стане ли това дето написах по горе. Надявам се да ме разберете какво искам да попитам.
                            Last edited by roshaf; d.m.y г., 21:47.
                            sigpic
                            145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
                              Значи когато двг-то е студено еку-то отчита това и подава повече гориво? И Понеже с тоя новия термостат стрелката заковава 1 идея под 80 градуса, исках да разбера при тази температура, ще стане ли това дето написах по горе. Надявам се да ме разберете какво искам да попитам.
                              Температурата трябва да ти е една идея по 90, а не под 80 градуса....провери си датчика...
                              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                                Температурата трябва да ти е една идея по 90, а не под 80 градуса....провери си датчика...
                                Неговата е от по-старите версии и по средата му е 80 не 90 градуса, една идея под 80 е нормалната температура!
                                sigpicex
                                147Q2
                                300bhp/606nm
                                Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Working...
                                X